transformatie-rinze

Rinze

Volgt: Online Coaching

Gewicht: -24Kg

Het verhaal

Mijn doel was om in de zomer van 2023 volledig droog te gaan. Om dit doel te kunnen behalen ben ik met Personal Progress om tafel gegaan. Gezamenlijk hebben wij een voedingsschema opgesteld en het trainingsschema aangepast.
Voordat ik bij Personal Progress begon trainde ik al ruim 1.5 jaar bij de Gym Harkema, hiervan ken ik de heren ook. Mijn focus lag voornamelijk op spiermassa opbouwen en zwaar tillen. Voeding deed ik niks mee, mede doordat ik er weinig vanaf wist. Op het moment dat ik bij Personal Progress ben begonnen zat ik min of meer vast in een “Dirty Bulk”.

Op gebied van voeding viel nog wel aardig wat terrein te behalen. Dit werd zichtbaar toen ik mijn huidige maaltijden mocht loggen, deze zaten vrij hoog in vetten en te laag in eiwitten. Door bewuster voeding uit te kiezen en trainen met progressieve overload heb ik eerst zo veel mogelijk overbodig vet eraf getraind om richting een “Lean Bulk” te gaan.
Met dit als basis heb ik mij de opvolgende maanden bezig gehouden met nog meer spiermassa op te bouwen en nog meer naar beneden te gaan in vet, onder andere ook door het minderen van de calorie inname.

Dit was niet altijd even makkelijk. Voor mijn werk heb ik namelijk 2 maanden in Zuid-Afrika gezeten. Ik had de mazzel dat er een sportschool om de hoek zat, al moest ik wel elke dag om 04:30 uur opstaan om te kunnen sporten. Doordat ik met mijn collega’s in een hotel zat, moesten wij elke dag uit eten. Dit was qua calorieën lastig plannen, omdat je niet van tevoren weet wat je gaat eten. Ontbijt en lunch waren wel te plannen. Dit heb ik in overleg met Personal Progress daarom zo minimaal mogelijk gehouden, om het avondeten op te kunnen vangen. Door mij elke dag te wegen kon ik ook monitoren of mijn gewicht stabiel bleef. Ondanks al het restaurant eten ben ik 4kg lichter terug in Nederland gekomen.

Terug in Nederland heb ik de draad weer op kunnen pakken. Hier kon ik mijn eten makkelijker van tevoren inplannen en door bouwen aan mijn lichaam. Laatste paar maanden ben ik nog meer terug gegaan in calorieën. Door het constant stellen van doelen, bleef ik gemotiveerd en hield ik de motivatie om tot het uiterste te gaan. Mijn uiteindelijke doel was om voor de zomer van 2023 volledig droog te gaan, naar mijn idee is dit meer dan gelukt!

Tijdens dit traject heb ik wekelijks contact gehad met Remco, maar voor tips en tricks ook meerdere malen met Thomas. Ik een hoop mogen leren op gebied van trainen, voeding, spiergroei en herstel. Ook weet ik nu wat mij te doen staat, mocht ik wederom voor mijn werk naar het buitenland toe gaan.

Wil jij ook je trainingen naar een hoger niveau tillen en het maximale uit jezelf halen dan is de coaching van Personal Progress echt een aanrader!

Neem contact op!