Handleidingen &
uitleg

1. Zodra je van start gaat met de coaching bij Personal Progress zul je een E-Mail ontvangen met een uitnodiging voor de online Personal Progress omgeving en App. 

2. Via de bovenste link kun je met jouw gegevens een account aanmaken account aanmaken.

1. Je zal de Virtuagym App moeten downloaden in de App Store of Google Play Store. Je kunt nu inloggen met de door jou aangemaakte gegevens.

2. Zodra dit klaar is zul je de Calorieën- en voedingstracker App moeten downloaden in de App Store of Google Play Store. Deze kun je vinden door te zoeken op het woord “Food”. Zodra je de app hebt geïnstalleerd zal deze ook “Food” worden genoemd. Je kunt ook hier inloggen met de door jou aangemaakte gegevens.

Je zult je voeding bij moeten houden in de Food App. De coach heeft een caloriedoel ingesteld welke nu terug is te zien in de Food App. Met jouw coach is er besproken of er gebruik wordt gemaakt van een maaltijdplan. Als dit zo is, vind je de maaltijden terug in de Food App.


Zodra je deze hebt gegeten kun je deze aanvinken als gegeten. Mocht je afwijken van het maaltijdplan kun je zelf producten toevoegen en verwijderen zodat de gegeten calorieën ook daadwerkelijk kloppen.


Mocht je niet gebruik maken van een maaltijdplan, zul je je eigen voedingspatroon moeten loggen in de Food App. De coach heeft eerder jouw caloriedoel en macro-verdeling berekend welke in de Food App staat. Hieraan zul je je zo goed mogelijk aan moeten houden.

De coach heeft een trainingsplan gemaakt welke via de Virtuagym is te bekijken. Klik op de activiteitenkalender op het Home scherm, of selecteer de knop “kalender” in de witte balk onderin het scherm.

Bij de activiteitenkalender vind je de trainingen die je op de geplande dagen zult moeten uitvoeren. Je kunt het gewicht, de sets en aantal herhalingen hierin bijhouden. Zorg ervoor dat je dit nauwkeurig doet zodat de coach een goed inzicht krijgt in jouw progressie.

Mocht jij je training diezelfde dag niet kunnen uitvoeren maar wilt verplaatsen naar een eerder of later moment is dit ook mogelijk. Dit kun je doen door op je activiteitenkalender te drukken, en op de 3 stipjes van de workout te klikken. Nu krijg je de mogelijkheid om de workout te verplaatsen naar een ander moment.

In de Virtuagym App kun je onder de knop “ik” in de witte balk rechtsonder je lichaamsgewicht bijhouden. Scroll nu een klein beetje naar onder naar het kopje “Voortgang”, hier zul je je voortgang zien van je lichaamsgewicht. Druk nu op “log waarde” zodat je je lichaamsgewicht kunt invullen. Dit zul je dagelijks moeten bijhouden zodat de coach een goed inzicht krijgt van jouw voortgang.

Om activiteiten in te plannen ga je in de Virtuagym App naar de knop “Afspraak rooster”. Je krijgt nu de keuze uit verschillende activiteiten die je kunt inplannen. Kies degene die voor jou van toepassing is.

Selecteer nu de gewenste datum. Hierna zie je de beschikbare tijdstippen waarop je de activiteit kunt plannen.

Zodra je het gewenste tijdstip hebt aangeklikt, kun je de boeking bevestigen. Wacht eventjes kort met bevestigen, aangezien de App soms even moet laden. Kies de Personal Trainer met wie jij samenwerkt en bevestig je boeking met de blauwe knop.

LET OP: Zijn er geen data of tijdstippen beschikbaar? Het kan voorkomen dat de beschikbaarheid in je coach zijn agenda niet klopt. Neem contact op met je coach om je activiteiten alsnog in te plannen.

Wanneer je sportieve activiteiten gaat ondernemen kun je deze ook in de App registreren.
Dit doe je door op de activiteitenkalender te drukken en op het gele plus knopje te drukken. Je krijgt nu de mogelijkheid om te kiezen wat je wilt gaan doen. Je selecteert hier activiteit.


Je kunt nu uit een groot scala van activiteiten kiezen. Selecteer de door jou gewenste activiteit. (vb: wandelen, hardlopen, tennissen, etc)
Vul de duur van je activiteit in en druk op de gele knop om deze activiteit toe te voegen aan vandaag. Je kunt de activiteit ook inplannen op een andere dag door op het witte kalender knopje te drukken.


Zodra je de activiteit hebt gedaan kun je deze voltooien door op de knop “Voltooi training te drukken.” Je coach kan nu ook zien dat jij deze activiteit hebt uitgevoerd en dit geeft een goed beeld van jouw dagelijkse inspanningen.

Er zijn binnen de App de mogelijkheid om mee te doen aan uitdagingen. Deze vind je terug op het homescherm van de App genaamd “Uitdagingen”.
Hierin staat een groot scala aan uitdagingen waaraan je zelf kunt meedoen. Daarnaast kan je coach je toewijzen aan deze uitdagingen.
Het meedoen aan een uitdaging kan erg motiverend werken en wij raden je zeker aan om dit eens uit te proberen. Je kunt ook zien wie er nog meer meedoen aan de uitdagingen en kunt hiermee badges verdienen.

Onder het knopje “Community” onder in de witte balk zie je de tijdlijn van de mensen die je volgt. Je ziet hier verschillende berichten zoals voltooide workouts, behaalde achievements en nog veel meer. Zorg er daarom ook voor dat je mensen begint te volgen.


Ook is er de mogelijkheid om op de groep van Personal Progress te drukken. Hierin worden door de coaches verschillende informatieve posts gedeeld wat alleen voor de community beschikbaar is. Ook kun je deze berichten liken en reageren met jouw vragen.

Neem contact op!